Rezervacija

COVID-19 informacije o putovanju

U vrijeme pandemije važno je putovati sigurno, stoga svim putnicima koji putuju u Istru na odmor ili poslovno, donosimo važne COVID-19 infomacije vezane za putovanje.

“Safe Stay”
Zbog dobrih epidemioloških prilika tijekom protekle godine, Istra i Hrvatska prepoznate su kao sigurna destinacija, uz već poznatu oznaku Safe Travels koju provodi Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC), u Hrvatskoj je osmišljena oznaka: Safe stay in Croatia.

Enter Croatia

Za brže i jednostavnije postupke na granici, svim stranim putnicima, neovisno o državljanstvu, savjetuje se da ispune obrazac Uđi u Hrvatsku - Enter Croatia.

Od 1. travnja na snagu stupa novi paket mjera koji omogućava olakšan ulazak u Istru-Hrvatsku:

Osobama koje imaju PCR test ili antigenski test koji se nalazi na listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).
Ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, do desetog dana od datuma izdavanja tog testa mora se ponovo provesti testiranje.

Osobama koje su preboljele Covid-19
uz test napravljen unazad 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenoj bolesti Covid-19, izdane od liječnika

Uz predočenje potvrde o cijepljenju osobama kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva ili od cijepljenja jednom dozom, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi

Uvode se dodatne mjere koje će olakšati putovanja roditeljima s djecom:
• za djecu do sedam godina starosti nije potreban test, ako roditelji/skrbnici posjeduju negativni PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti Covid-19.

 Aktualne COVID-19 informacije i broj oboljelih u Hrvatskoj

Sve aktualne mjere i preporuke Nacionalnog stožera RH, kao i broj novooboljelih slučajeva od COVID-19 možete naći na službenim stranicama Koronavirus.hr. Također, aktualno COVID-19 stanje prema regijama unutar RH možete pratiti putem stranice Croatiacovid19.

Na službenim stranicama Istarske županije nalaze se dnevna izvješća i obavijesti Istre vezane za COVID-19, broj oboljelih i ostale informacije sa područja cijele Istre.

Za sve posjetitelje koji već borave u Istri izdane su posebne preporuke koje bi trebalo slijediti, kao i savjete o sigurnom boravku gostiju i njihovom bezbrižnu odmoru u Istri.

Sve informacije o COVID-19 testiranju svi zainteresirani mogu pronaći na službenim stranicama o dostupnom testriranju na području Istre.

U slučaju sumnje na oboljenje od COVID-19 važno je precizno slijediti postupak i protokol izdan od strane Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Sve naše goste hotela Villa Tuttorotto molimo da se za vrijeme boravka kod nas pridržavaju svih COVID-19 mjera i preporuka.

Za sva pitanja i informacije veznao za Vaše putovanje u Istru i Vaš boravak u Villi Tuttorotto, slobodno nas kontaktirajte e-mailom: info@villatuttorotto.com ili telefonom +385 52 815 181.

 

Dragi gosti, putujte sigurno i dobro došli u Hrvatsku! Želimo Vam siguran i ugodan boravak u Istri!


vrh stranice